“Det var nogle af de fedeste måneder i mit liv”..

I 1996 var Nicolai Bergmann i Patruljedelingen, som blev trænet af Jægerkorpset gennem en periode på 10 måneder. Nicolai har delt sin historie med os, og vi har lånt hans BIRKE anorak fra dengang, som blev designet og produceret specielt til Patruljedelingen. 

Patruljedelingen bestod af 4 patruljer, hvis medlemmer alle var værnepligtige, som selv havde søgt om, at aftjene deres værnepligt i denne særlige enhed. Hver patrulje bestod af en patruljefører, en spejder, en sprængningsmand, en radiomand og en sanitetsmand. Enheden blev uddannet af jægersoldater, og uddannelsen omfattede bl.a. både kampsvømning og faldskærmsudspring.

Special udgave af BIRKE anorakken til Patruljedelingen i 1996.

“Man lærte så utroligt meget om sig selv, ens grænser og hvor meget de egentlig kan rykkes”

Uddannelsen omfattede også øvelser med andre specialenheder, hvor de også trænede pick up med helikopter. Efter endt uddannelse søgte nogle ind til Jægerkorpset, mens andre søgte udsendelse. For Nicolai blev det til 3 udsendelser, inden han endte med, at køre kampvogn i Oksbøl og Skive, hvor hans tid i forsvaret blev afsluttet. Men de gode minder bærer han stadig med sig.

“Vi fik løbeanorakken deroppe, og den holdt sindssygt godt. Der blev ikke passet særligt meget på den, da den blev brugt i forbindelse med både orienteringsløb, ekstremløb, kortere og længere løbeture. Men mange gange også blot som dagligdags jakke, fordi den er praktisk, ingenting fylder eller vejer - og så er man jo også lidt stolt over den, selv om andre ikke ved, hvad mærket på brystet står for” slutter Nicolai.