“Det var nogle af de fedeste måneder i mit liv”.

I 1996 var Nicolai Bergmann i Patruljedelingen, hvor han gennem en periode på ca. 1 år blev trænet af Jægerkorpset. Nicolai har delt sin historie med os, og vi har lånt hans gamle BIRKE anorak, som oprindeligt blev designet og produceret specielt til Patruljedelingen. 

Patruljedelingen bestod af fire patruljer, hvis medlemmer alle var værnepligtige og selv havde søgt om, at aftjene deres værnepligt i denne særlige enhed. Hver patrulje bestod af en patruljefører, en spejder, en sprængningsmand, en radiomand og en sanitetsmand. Enheden blev uddannet af jægersoldater, og uddannelsen omfattede både kampsvømning og faldskærmsudspring.

Specialudgave af BIRKE anorakken til Patruljedelingen i 1996.

“Man lærte så utroligt meget om sig selv, ens grænser og hvor meget de egentlig kan rykkes”

Uddannelsen omfattede også øvelser med andre specialenheder, hvor man blandt andet trænede pick-up med helikopter. Efter endt uddannelse søgte nogle ind i Jægerkorpset, mens andre søgte udsendelse. For Nicolai blev det til tre udsendelser, inden han endte med at køre kampvogn i Oksbøl og Skive, hvor hans tid i forsvaret sluttede - men de gode minder bærer han stadig med sig.

“Vi fik løbeanorakken deroppe, og den holdt sindssygt godt. Der blev ikke passet særligt meget på den, da den blev brugt i forbindelse med både orienteringsløb og ekstremløb samt kortere og længere løbeture. Mange gange dog også blot som dagligdagsjakke, fordi den er praktisk, ingenting fylder og vejer - og så er man jo også lidt stolt over den, selv om andre ikke ved, hvad mærket på brystet står for” slutter Nicolai.