Den femkantet lomme.

Den femkantet lomme er specielt udviklet til, at man hurtigt kan få kort, kompas og andet udstyr op og ned af lommen, mens man løber.

Du har måske undret dig over den femkantede lomme på maven af din Anorak fra Birke. Hvorfor er den der? Hvad er funktionen? Hvor stammer den fra? Birke blev startet 1972 af Kirsten Birke, som på det tidspunkt var elite orienteringsløber. Den gang var alt træningstøj lavet i bomuld som hurtigt blev tungt af sved og derefter koldt, at bruge. Kirsten fik ideen til, at lave en anorak af soveposestof som havde en række funktionelle funktionelle egenskaber.

Brugt af specialstyrkerne siden 1973

Den nu tidligere Jægersoldat, B.S Christiansen fik hurtigt øjenene op for Birke´s funktionelle produkter, som man nemt kunne glide igennem hundehullet med, på den militære forhindringsbane. Han brugte anorakken og bukserne første gang i 1973 til et VM i militær femkamp. Derfra bredte “Birke dragten” som den blev kaldt, sig blandt Jægersoldater, Frømænd, Politiets Aktionsstyrker, Patrulje delingen og mange andre militære enheder.

Vi laver stadig anorakken helt som i 1972.

Specialstyrkerne fik naturligvis deres egen udgave af anorakken. Men vi laver stadig anorakken på helt samme måde og i samme materialet som dengang. Den har 50 år på bagen, og er formodentlig den løbeanorak i verden der har været brugt mest gennem tiden. Som bekendt er der ingen grund til, at lave om på noget der bare virker.