Historien om den femkantede lomme.

I 1972 var Kirsten Birke elite orienteringsløber, og hun brugte som de fleste andre træningstøj fremstillet af bomuld. En af ulemperne ved tøj af rent bomuld er, at det hurtigt bliver vådt og tungt af sved - og derefter også hurtigt koldt at have på. Kirsten, der var en ret innovativ kvinde, fik en genial ide og fandt en kreativ metode til, hvordan hun kunne omdanne stof fra soveposer til banebrydende træningstøj.

Du har måske undret dig over, hvorfor der er en femkantet lomme på forsiden af din BIRKE anorak. Hvad er lommens formål og funktion, hvorfor ser den ud, som den gør, og hvem fik ideen til den? Det har du mulighed for at finde svar på her:

Soveposestoffet havde en lang række funktionelle fordele, så med baggrund i hendes egen sport, syede Kirsten en anorak, som hun tilførte en helt særlig femkantet lomme. Formålet med lommen var, at anorakkens ejermand skulle have mulighed for opbevare forskellige effekter - eks. kort og kompas - under løb uden at tabe dem, samt hurtigt kunne få fat i og gemme effekterne væk igen. Vejen for BIRKE, en ikonisk anorak og en helt speciel lomme var banet - og her 50 år senere er alle stadig på vej derudaf i høj fart og `still going strong´. 

Den tidligere jægersoldat B.S. Christiansen spottede hurtigt BIRKE´s teknologiske nyskabelse og BIRKE dragtens mange funktionelle fordele, og han brugte selv dragten første gang i 1973 til VM i militær femkamp - hvor han havde den på i forbindelse med gennemløb af forhindringsbanen.

BIRKE dragten´ - som den populært blev døbt og kaldt - spredte sig herefter hurtigt til øvrige jægersoldater, frømænd og specielle politifolk samt et større antal militære enheder rundt om i hele landet.