Historien om samhørighed og dybe følelser.

ET SÆRLIGT BÅND TIL SPECIALSTYRKERNE

BIRKE og medlemmerne af de danske specialstyrker har en lang fælles historie, fordi de få udvalgte, som har bestået optagelsesforløbet til de to korps, i mange år brugte en særlig udgave af BIRKE-anorakken. Derfor er den for mange af medlemmerne også blevet en del af kulturen i korpsene, og den forbindes ofte med optagelsen i det særlige broderskab, som de i flere år har kæmpet for og forberedt sig på at blive en del af.

Faktisk var ønsket om, at bruge BIRKE og selv medvirke til at udvikle træningstøjet så stærkt, at medlemmerne købte tøjet via personaleforeningerne i de to enheder, - akkurat ligesom det også er tilfældet i dag. På den måde kan de hjælpe med til at udvikle og designe det træningstøj, der passer nøjagtigt til dem - og BIRKE kan herigennem fortsætte med at bidrage til at styrke den indbyrdes kultur og de stærke fælles bånd.

DET BEGYNDTE MED EN SOVEPOSE

I 1972 blev BIRKE grundlagt af Kirsten Birke, som dengang var orienteringsløber på eliteniveau.

Træningstøjet var på daværende tidspunkt lavet af bomuld, men Kirsten syede en løbeanorak og et par lange bukser af stofrester fra militære soveposer. Det var noget helt nyt og banebrydende, fordi soveposematerialet havde en lang række funktionelle fordele frem for bomuld, når det gjaldt præstationsfremmende tøj.

Derfor fik jægersoldaten B.S. Christiansen, der på det tidspunkt var på landsholdet i Militær Femkamp, også øjnene op for det nye træningstøj, som han bragte ind i Jægerkorpset i 1973. Herfra bredte det sig hurtigt til Frømandskorpset og andre specialstyrker.

BIRKE skulle vise sig at være fremragende træningstøj, og hos specialstyrkerne blev BIRKE hurtigt kendt for sin funktionalitet og holdbarhed.

Vi har siden udviklet en række nye produkter, der er eksklusivt designet til specialstyrkerne, og som samtidigt danner grundlag for, at BIRKE nu er tilgængelig for en endnu bredere del af befolkningen.

Velkommen til BIRKE.

Farverne fra specialstyrkernes enhedsmærker indgår i vores signatur label.