Historien om samhørighed og dybe følelser.

ET SÆRLIGT BÅND TIL SPECIALSTYRKERNE

BIRKE og medlemmer af de danske specialstyrker har en lang fælles historie, fordi de få udvalgte, som har bestået optagelsesforløbet til de to korps, i mange år brugte en særlig udgave af BIRKE anorakken. Derfor er den for mange af medlemmerne også blevet en del af kulturen i korpsene, og den forbindes ofte med optagelsen i det særlige broderskab, som de i flere år har kæmpet for og forberedt sig på, at blive en del af.

Faktisk var ønsket om, at bruge BIRKE og selv medvirke til at udvikle træningstøjet så stærk, at medlemmerne købte tøjet via  personaleforeningerne i de to enheder, hvad også er tilfældet i dag. På den måde kan de nemlig få udviklet og designet det træningstøj, der passer nøjagtigt til dem - og BIRKE kan fortsætte med, at bidrage til at styrke interne fælles bånd og kultur.

DET BEGYNDTE MED EN SOVEPOSE

I 1972 blev BIRKE grundlagt af Kirsten Birke, som den gang var orienteringsløber på eliteniveau.

Træningstøjet var på daværende tidspunkt lavet af bomuld, men Kirsten syede en løbeanorak og et par lange bukser af stofrester fra soveposer. Det var noget helt nyt og banebrydende, fordi soveposematerialet havde en lang række funktionelle fordele frem for bomuld - når fokus var rettet mod præstationsfremmende tøj.

Derfor fik Jægersoldaten B.S. Christiansen, der på det tidspunkt var på landsholdet i Militær Femkamp, også øjnene op for det nye træningstøj, som han bragte ind i Jægerkorpset i 1973, hvorfra det hurtigt bredte sig til Frømandskorpset og andre specialstyrker.

Det var nemlig fremragende træningstøj, og hos specialstyrkerne blev BIRKE hurtigt kendt for funktionalitet og holdbarhed.

 

Vi har udviklet en række nye produkter, der er eksklusivt designet til specialstyrkerne, og som samtidigt danner grundlag for, at BIRKE kan bringes ud til en bredere del af befolkningen.

 

Velkommen til BIRKE.

Farverne fra specialstyrkernes enhedsmærker indgår i vores signatur label.