Historien om samhørighed og en innovativ kvinde.

ET SÆRLIGT BÅND TIL SPECIALSTYRKERNE

BIRKE og medlemmerne af de danske specialstyrker har en lang fælles historie, fordi de få udvalgte, som har bestået optagelsesforløbet til de to korps, i mange år brugte en særlig udgave af BIRKE anorakken. Derfor er den for mange af medlemmerne også blevet en del af kulturen i korpsene, og den forbindes ofte med optagelsen i det særlige broderskab, som medlemmerne i flere år har forberedt sig på og kæmpet for at blive en del af.

Faktisk var ønsket om, at bruge BIRKE og selv medvirke til at udvikle træningstøjet så stærkt, at medlemmerne købte tøjet via personaleforeningerne i de to enheder - akkurat som det også er tilfældet i dag. På den måde får de mulighed for, selv at være med til at udvikle og designe det træningstøj, der passer nøjagtigt til dem - og BIRKE kan fortsat bidrage til at styrke den interne samhørighed og de stærke fælles bånd.

DET BEGYNDTE MED EN SOVEPOSE

BIRKE blev stiftet I 1972 af Kirsten Birke, som dengang var orienteringsløber på eliteniveau.

Træningstøjet var på daværende tidspunkt lavet af bomuld, men Kirsten syede en løbeanorak og tilhørende bukser af stofrester fra soveposer. Det var noget helt nyt og banebrydende, fordi soveposematerialet havde en lang række funktionelle fordele frem for bomuld, når det handlede om præstationsfremmende tøj.

Derfor fik jægersoldaten B.S. Christiansen, der på det tidspunkt var på landsholdet i militær femkamp, også øjnene op for det nye træningstøj, som han bragte ind i Jægerkorpset i 1973. Herfra bredte det sig hurtigt til Frømandskorpset og øvrige specialstyrker.

BIRKE skulle vise sig at være fremragende træningstøj, og hos specialstyrkerne blev BIRKE hurtigt anerkendt for sin funktionalitet og holdbarhed.

Vi har siden udviklet en række nye produkter, der er eksklusivt designet til specialstyrkerne, men samtidig også danner grundlag for, at BIRKE nu er tilgængelig for en væsentlig større målgruppe.

Velkommen til BIRKE.