MIA IRVING

Tre gange Danmarksmeter i styrkekøft

Mia Irving på 25 er født, opvokset og har boet i England de første 9 år af hendes liv. Hun kommer fra en familie, hvor alle dyrker sport på forholdsvis højt niveau, og hun startede selv som 15 årig.

Mia fortæller bl.a.: “Jeg startede med fitness, hvor det primært var langdistanceløb, der fik min opmærksomhed, men en skade tvang mig til at prøve kræfter med noget andet.

Stadig i fitness regi begyndte jeg derfor at løfte vægte, med det resultat, at jeg tog 14 kg på det første år. Lidt senere på gymnasiet introducerede min idrætslærer mig for styrkeløft, og ret hurtigt derefter kvalificerede jeg mig til sub-junior landsholdet. På dette deltog jeg i forskellige konkurrencer frem til, jeg skulle starte som værnepligtig i Forsvaret. 

Efter værnepligten blev jeg fastansat som konstabel i Hæren, og det var nu mest her, at min træning foregik - indtil start på tiden med Corona pandemi. I perioden med denne havde nogle af mine venner og jeg et homegym, og her brugte jeg al min tid på at bygge styrke op. Kort tid efter Danmark igen blev åben, deltog jeg i mit første DM, som jeg vandt, og umiddelbart derefter blev jeg optaget på landsholdet i styrkeløft.

Jeg er stadig ansat i Forsvaret - nu på 5. år som overkonstabel i flyvevåbnet, hvor jeg gør tjeneste på flyvestation Aalborg og arbejder som mission planner.

Jeg har i øjeblikket orlov for at uddanne mig til fysisk træner på Aalborg Sportshøjskole styrkeløfter linje, og det giver mig samtidig mulighed for at fokusere 100% på min sport i et års tid” slutter Mia. 

Mia´s blå bog: 25 år, bosat i Aalborg og arbejder i Flyvevåbnet som mission planner. Landsholdsatlet i styrkeløft og dansk mester i 2021, 2022 og 2023 i vægtklassen 69 kg. Personlige rekorder: Squat 173 kg - Bænkpres 85 kg - Dødløft 207 kg. Rangerer i øjeblikket som nr. 1 i Danmark - 7 i Europa - 16 i Verden i vægtklassen 69 kg. Deltager hvert år i DM, EM & VM og næste stævne/konkurrence er EM i uge 49 i Estland. 

Mia´s blå bog:

25 år, bosat i Aalborg og arbejder i Flyvevåbnet som mission planner.Landsholdsatlet i styrkeløft og dansk mester i 2021, 2022 og 2023 i vægtklassen 69 kg. Personlige rekorder: Squat 173 kg - Bænkpres 85 kg - Dødløft 207 kg.Rangerer i øjeblikket som nr. 1 i Danmark - 7 i Europa - 16 i Verden i vægtklassen 69 kg. Deltager hvert år i DM, EM & VM og næste stævne/konkurrence er EM i U49 i Estland.