“Man lærte så utroligt meget om sig selv, ens grænser og hvor meget de egentlig kan rykkes”

Patruljedelingen bestod dengang af 4 patruljer som alle bestod af værnepligtige som havde søgt om optagelse til den særlige enhed. Hver patrulje bestod af en Patruljeføre, en spejder, en spægningsmand en radioman og en sanitetsmand. Enheden blev uddannet af Jægersoldater og omfattede også kampsvømning, faldskærmsudspring

Uddannelsen omfattede også øvelser med andre specialenheder hvor de også lærte pick up med helikopter. Efter endt uddannelse søger nogle ind til Jægerkorpset mens andre søgte udsendelse. For Nicolai blev det til 3 udsendelser inden han kørte kampvogn i Oksbøl og Skive hvor hans tid i forsvaret sluttede, men de gode minder bære han stadig.

“Vi fik Løbeanorakken deroppe og den holdt sindsygt godt. Der blev ikke passet på den og har været med i diverse O-løb, ekstremløb, kortere og længere løbeture og blev bare brugt som dagligdags trøje fordi den var praktisk, fylder ingen ting, er let og så er man jo også lidt stolt over den selv om andre ikke ved hvad mærket står” for slutter Nicolai.

BIRKE har en helt særlig plads i hjertet hos mange medlemmer af Jægerkorpset, Frømandskorpset, Patruljedelingen og andre specialenheder. Vi laver naturligvis stadig BIRKE anorakken på helt samme måde som dengang. Det er vel nok det træningsprodukt i verden der brugt og testet i flest timer gennem de sidste 50 år.